BLOEDSPOT KIT
2012
In samenwerking met:
DBSL

lego
Thuis een bloedspot afnemen

DBSL staat voor dried blood spot laboratory en is een bedrijf dat analyses verricht uit een bloeddruppel. DBSL heeft Noos Design benaderd voor het ontwikkelen van een bloedspot kit waarmee men zelf thuis een bloedspot kan verrichten.

Het proces, wat zijn oorsprong kent uit de bekende hiel prik, gaat als volgt: Met ontvangt een bloedspot kit met hierin alle benodigdheden voor een bloedspot. Een duidelijke instructie kaart laat de gebruiker stap voor stap zien wat moet gebeuren. Ter ondersteuning is er ook een online video gemaakt die alle onduidelijkheden wegneemt, en het proces verduidelijkt. Deze instructies zijn voortgekomen uit grondige gebruikersonderzoeken die er voor zorgde dat zelf een bloedspot maken een fluitje van een cent wordt. Door de speciaal ontwikkelde envelop wordt er zorg voor gedragen dat de bloedspot veilig bij DBSL aan komt voor te onderzoeken.

Noos Design is verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen van de instructies en ontwerp & productie van de bloedspot kit en envelop die nu door grote farmaceuten zoals Novartis worden gebruikt.


De bloedspot kit zorgt ervoor dat lange wacht rijen en ritjes naar het ziekenhuis tot de verleden tijd horen!