ENOTION
2010
In samenwerking met:
Eneco

lego


In controle over je energieverbruik

Energieverbruik is een van de meest besproken topics in de media. het is daarom van belang dat bedrijven duurzaamheid hoog in hun vaandel hebben wanneer nieuwe producten geproduceerd worden. Energieleverancier Eneco wil mensen bewuster maken van hun energieverbruik en de klant hierbij handvaten aanbieden om hier iets aan te doen.

Om mensen bewust te maken van hun energieverbruik dient gecommuniceerd te worden met de taal die door iedereen wordt begrepen Er dient concreet informatie te worden verstrekt over het gebruik. Daarnaast moet de gebruiker die informatie nuttig vinden, zodat zij energie kunnen besparen door het uitvoeren van deze acties.

De Enotion biedt hier de oplossing voor. De Enotion bestaat uit twee verschillende onderdelen die een systeem zullen vormen in het huis van de gebruiker. Het eerste onderdeel bestaat uit intelligente stopcontacten die de standaard stopcontacten zullen vervangen. Deze stopcontacten meten de hoeveelheid verbruikte energie in dit stopcontact. De stopcontacten laten dit zien door middel van gekleurde ringen om het contact, waarin groen een laag verbruik meet en rood een hoog verbruik. Wanneer je meer details wil opvragen, kun je de knop op het stopcontact induwen. De informatie verschijnt vervolgens op de energie-hub. Dit is het tweede onderdeel van het systeem. De draagbare energie-hub vormt het centrale punt van Enotion. Dit display laat een zelf samengesteld overzicht zien van de stopcontacten en apparaten in huis. Daarnaast laat het ook real-time zien hoeveel energie er op dat moment verbruikt wordt door welk apparaat en hoeveel het die sessie al gekost heeft. Belangrijker is dat het tips geeft over hoe en hoeveel energie je kunt besparen. 

Wil je een stopcontact uitzetten dat je per ongeluk nog steeds hebt aanstaan? Geen probleem! Druk gedurende 3 seconden op het corresponderende icoon en het stopcontact zal afgesloten worden.


Energie besparen kan niet makkelijker!