MOVING MEDIA
2010
In samenwerking met:
Loewe

lego
Media afspelen daar waar jij het wil!

Uitgangspunt van dit project was om een nieuwe afstandsbediening te ontwikkelen dat beter aansluit bij de laatste trends en ontwikkelingen binnen de home entertainment industrie.
Binnen deze markt wordt steeds nieuwe technologie geïntroduceerd, maar blijft de bediening vaak achter in de vorm van traditionele afstandsbedieningen met vele knoppen.
Samen met de klant Loewe is er een onderzoek gestart waarin literatuur, gebruiker, technologie en de markt geanalyseerd werd en er een totaal nieuw ontwerp is ontwikkeld.

Dit ontwerp is een persoonlijke afstandsbediening waarmee je foto’s, muziek en video’s kunt opvragen vanaf elke mogelijke locatie in huis en deze vervolgens op elk gewenst apparaat kunt afspelen.
Door slim gebruik te maken van draadloze technologie weet de afstandsbediening waar hij zich bevindt. Op die manier biedt het alleen de geschikte interactie mogelijkheden aan voor bijvoorbeeld de televisie in de woonkamer of de radio op de studeerkamer.

Met een sterke focus op interaction design wordt in het ontwerp fysieke interactie gecombineerd met een touchpad om gerichte bedieningsmogelijkheden te combineren met steeds wisselende content. In het ontwerp wordt fysieke interactie, met een sterke focus op interaction design, gecombineerd met een touchpad om gerichte bedieningsmogelijkheden te koppelen aan steeds wisselende content.