STRESS REDUCTIE
2009
lego

Stress management op een leuke manier!

Stress is een individuele ervaring. Ieder persoon reageert anders op triggers en stress, wat ook geld voor het omgaan met stress.

Meer dan 1/3 van de middelbare scholieren geeft aan last te hebben van stress, terwijl deze bijna allemaal niet weten wat de oorzaak is, en hoe er vanaf te komen.
Kinderen van 13-15 jaar moeten belangrijke beslissingen nemen die van invloed zijn op hun toekomst. Juist daarom zouden kinderen stress moeten vermijden.
Het basis stress niveau zou daarom zo laag mogelijk moeten zijn, zodat kinderen minder snel in stress situaties terecht komen en in een ontspannen omgeving weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Het basis stress level kan beinvloed worden door het gebruik van hart coherentie oefeningen, ofwel ademhalingsoefeningen.
Het eindconcept richt zich op het omgaan met stress via deze “responsive coping” techniek waarbij je je ademhaling beinvloed zoals bijvoorbeeld bij meditatie.
Uit onderzoek blijkt dat gamen op de mobiele telefoon steeds populairder wordt. Door dit te combineren met het real time gemeten stress niveau, en dit van invloed te laten zijn op het moeilijkheidsniveau van het spel, zullen kinderen ademhaling gaan toepassen om het spel makkelijker te maken, zo punten te scoren, en die uit eindelijk in te kunnen wisselen voor kortingscouponnen van hun favoriete winkels.